15 Ağustos 2013 Perşembe

ZEYNEP ELA UYURKEN

        Çok sevdiğim bir öğretmenim,  bloğunda: “Siz hiçbir bebeği uyurken gördünüz mü? Eğer seyretmediyseniz uyurken bir bebeği, dünyanın en güzel şeyinden habersizsiniz demektir.” diyordu Salı günkü yazısında.
         Gerçekten de dünyanın en güzel manzarasıdır, uyuyan bir bebek görüntüsü. Öylesine huzurludurlar ki uyurken. İnsan bu dünyadan olduklarına inanamaz. Uyanıkken size kök söktürmüş olsa da, uyuyan o değil bir melektir sanki. Hele bir de gülümserse uyurken…
         11 aydır en sevdiğim şey kızımı uyurken izlemek. O huzur içinde, zaman zaman gülümseyerek uyurken… Eskiden nasıl koyuyorsak öyle yatıyordu, bu aralar dönüyor; sesler çıkarıyor; eğer hastaysa sanki yastık bile rahatsız ediyor, ordan oraya atıyor kendini. Daha çok yan dönmeyi tercih ediyor uykuya dalarken. Birlikte uyuyorsak, yanaklarımı okşuyor; arkasını dönmüşse bazen kontrol ediyor orda mıyım diye.


         Zeynep Ela’nın o kadar çok resmini çekmişim ki uyurken. Akıp giden zamana inat, saklamak için o anları. İlk başlarda kolay da değildi hani. 15-20 dakika uyuyordu küçük hanım. O araya yapılacak birkaç şeyin yanında, fotoğraf çekmeyi de sıkıştırmak gerekiyordu. Şimdilerdeyse değişik yatma şekillerini çekiyorum. O kadar deli yatıyor ki, daracık park yatağının içinde bile dönüp uyanmayı başarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder