Sonunda, yılbaşından bir hafta önce elinde kocaman bir kutuyla geldi. Fakat bir şartı vardı; bu sene boyunca 40 tane kek yapmam. Ben de büyük bir keyifle anlaşmayı kabul ettim ve bildiğim keklerdense her seferinde farklı bir siteden tarif denemeye karar verdim.
İlk deneme Ahmet de çok sevdiğinden, "Yaban Mersinli Muffin" oldu. Tarifi Ellerime Sağlık sitesinden aldım.
YABANMERSİNLİ MUFFİN
MALZEMELER:
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı seker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu (1 dolu çay kaşığı)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı seker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu (1 dolu çay kaşığı)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1+1/4 su bardağı un
- Küçük bir kase yabanmersini
YAPILISI:
1- Yumurtaları çukur bir kaseye alın ve mikserle birkaç dakika çırpın, yavaş yavaş şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
1- Yumurtaları çukur bir kaseye alın ve mikserle birkaç dakika çırpın, yavaş yavaş şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
2- Limon kabuğu rendesi, yoğurt,
sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
3- Elenmiş un ve kabartma tozunu
ilave edin ve mikseri çalıştırmadan, ucuyla hamura yedirin.
4- Yabanmersinini de ekleyip karıştırın ve muffin
kalıplarınıza eşit olarak paylaştırın. (Kalıpların 2/3’ü dolmalı)
5- 180 derecede önceden ısıtılmış
fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Benim 12 taneli kalıbıma fazla geldi hamur. Bana biraz tatlı gelse de genel olarak beğendim. Annemler yabanmersinini ekşi buldukları için pek hoşlanmadılar ama Ahmet ve Zeynep Ela çok beğendi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder